معماری و یکپارچه سازی وب سرویس

در گذشته سازمان‌ها برای حل نیازهای خود یک سرویس جدید اضافه می‌کردند و به صورت مستقیم آن را به داخل سازمان یا خارج سازمان متصل می‌کردند به طور مثال سازمان‌های دولتی، نیاز استعلام گرفتن یک کد ملی را از طریق فراخوانی یک وب سرویس و ارتباط مستقیم با سرور سازمان ثبت‌احوال حل می‌کردند که این نوع ارتباط مشکلات عدیده‌ای به همراه داشت زیرا اگر در فرآیند استعلام کد ملی مشکلی پیش می‌آمد زمان زیادی بایستی صرف می‌شد تا منشا بروز مشکل کشف شده و مشکل مرتفع شود. درکنار این مشکل می توان لیست بلند بالایی از این دست مشکلات را نام برد. برای حل این مشکلات زیرساخت‌هایی تحت عنوان پلتفرم مدیریت وب‌سرویس‌ها یا ESB ایجاد شد که شرکت دانش بنیان پلتکو دانش بهره برداری از این زیرساخت‌ها را بومی کرده و با هدف رفع مشکلات ذکر شده این پلتفرم را برای سازمان‌ها استقرار می‌دهد.

این پلتفرم معمولا تحت عنوان دو مدل استقرار می‌یابد:

مدل اول : گذرگاه سرویس‌های سازمان (ESB) | مدل دوم : مدیریت وب سرویس (API Manager)
esb - Api manager
  • جلوگیری از ترافیک مازاد بر ظرفیت
  • ایجاد پروکسی برای تنظیم ارتباطات وب سرویس‌ها
  • کاهش خطاها و افزایش راندمان وب سرویس‌ها
  • یکپارچه سازی کلیه وب سرویس‌ها
  • حذف ارتباطات دو به دو وب سرویس‌ها
  • ارائه ابزارهای مدیریتی، نظارتی

سامانه های یکپارچه سازی وب سرویس ها

گذرگاه سرویس‌های سازمانی

مفهوم اصلی معماری ESB این است که شما با قرار دادن یک گذرگاه ارتباطی بین آنها ، برنامه های مختلف را ادغام می کنید و سپس هر برنامه را قادر می سازید تا با BUS صحبت کند و سرویس‌ها را از یکدیگر جدا می‌کند و به آنها امکان می دهد بدون وابستگی یا شناخت سیستم های دیگر در گذرگاه ارتباط برقرار کنند. مفهوم ESB ناشی از نیاز به دور شدن از یکپارچه سازی نقطه به نقطه است که با گذشت زمان شکننده و کنترل آن سخت می شود. در ادبیات فنی به پلتفرمی که با استفاده از آن معماری ESB را بتوان پیاده‌کرد، ESB می‌گویند.

مدیریت وب سرویس

مدیریت وب سرویس (API Manager) مجموعه راهکارها و ابزارها است که  فرآیند ایجاد و انتشار رابط های برنامه نویسی و برنامه های تحت وب ، اعمال سیاست‌های استفاده از آنها ، کنترل دسترسی ، پرورش جامعه مشترکان ، جمع آوری و تجزیه و تحلیل آمار استفاده و گزارش عملکرد را در اختیار سازمان قرار می‌دهند تا هم زیر ساخت ارتباطی سرویس‌های سازمان را اصلاح کند و هم از بروز خطاهای مختلف جلوگیری کند. مجموعه این موارد باعث می‌شود تا بهره‌وری سرویس‌های سازمان بالا برود.
معماری یکپارچه سازی

مزایا یکپارچه سازی وب سرویس ها

 

  •  افزایش بهره وری، دسترسی سریع‌تر و بهتر
  •  کاهش هزینه های توسعه و نگهداری و مدیریت خدمات
  •  افزایش امنیت و عدم نفوذ به سیستم
  •  بهبود کیفیت و مدیریت خدمات
  • افزایش قابلیت اطمینان و کاهش احتمال خطا

سامانه احراز هویت یکپارچه

سامانه SSO (Single Sign-On) به معنای ورود یک باره به سیستم، یک روش امن و موثر برای ورود به سامانه های مختلف در یک سازمان است. با استفاده از این سامانه، کاربران می توانند با یک بار ورود به سیستم احراز هویت مرکزی- بدون نیاز به وارد کردن نام کاربری و رمز عبور برای هر سرویس به صورت جداگانه- به تمامی سرویس های سازمان دسترسی پیدا کنند. این کار باعث افزایش امنیت، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری در سازمان می شود.

سامانه WSO2 API Manager

WSO2 API Manager  یک پلتفرم مدیریت و ارائه خدمات وب سرویس است که برای توسعه و مدیریت API ها و خدمات وب سرویس طراحی شده است. این پلتفرم امکاناتی را ارائه می دهد که به توسعه دهندگان و مدیران اجازه می دهد تا API ها و خدمات وب سرویس را با کیفیت بالا، قابلیت اطمینان و امنیت بالا ارائه دهند. WSO2 API Manager شامل ابزارهایی برای مانیتورینگ، مدیریت و ارائه خدمات وب سرویس است.

تشخیص الگوی مناسب یکپارچه‌سازی معماری سازمان

تعریف یکپارچه‌سازی معماری سازمان بسته به مورد استفاده، الگوی داده و ابزارهای یکپارچه‌سازی متفاوت است و همه اینها نقش زیادی در چگونگی ادغام سرویس‌های سازمان دارند. بعضی از سازمان‌ها ممکن است به صورت سفارشی، یکپارچه‌سازی نقطه به نقطه را انجام دهند، سازمان دیگری ممکن است جهت یکپارچه‌سازی از ابزاری متن‌باز استفاده کند یا یک سازمان روش شخصی سازی را استفاده کند.

نکته حائز اهمیت این است که شما می توانید بجای انجام آزمون و خطا ، برای شناخت نیازمندی‌های خود در حوزه یکپارچه‌سازی معماری سازمان، قبل از هر کاری از طریق مشاوره با کارشناسان ارشد شرکت دانش بنیان پلتکو متوجه نوع نیاز خود بشوید.

ما در شرکت پلتکو آماده‌ایم تا با انجام جلسات رایگان کارشناسی، زیر ساخت سرویس‌های سازمان شما را بررسی کرده و کلیه نکات مورد نیاز جهت تصمیم گیری را در اختیار شما قرار دهیم.
در ادامه چند نمونه از ادغام و یکپارچه‌سازی معماری سازمان را معرفی می‌کنیم

یکپارچه سازی معماری سازمان

ادغام سرویس پیش‌فرض

 

اغلب مواقع سازمان‌ها سرویس‌هایی دارند که به عنوان سرویس‌های اصلی یا پیش فرض آن سازمان محسوب می شود و هر سرویس جدیدی که بخواهد به سازمان اضافه شود باید به آن سرویس پیش‌فرض متصل شود.
رویکرد های سنتی برای چنین یکپارچه‌سازی و ادغامی شامل کد گذاری سفارشی آنها با هم است که کاری زمان بر و در برخی مواقع پیچیده است که سازمان‌ها خیلی از آن استقبال نمی کنند اما راهکار هوشمندانه‌تر و کم هزینه تر، استفاده از یک گذرگاه سرویس سازمانی (ESB) است که یک بستر میان افزار برای تبدیل و مسیریابی پیام‌ها و ایجاد ارتباط بین نرم افزار های سازمان است.

ادغام برنامه SaaS

 

امروزه سازمان‌ها اغلب از ده‌ها (حتی صدها) برنامه SaaS استفاده می کنند تا سرعت ارائه خدمات شان بیشتر شود.

برنامه‌های مبتنی بر SaaS ابزارهای بسیار محبوبی برای مدیریت داده هستند، اما باید آنها را با معماری سازمان یکپارچه کرد تا بتوان از انبار شدن داده‌ها یا بلاک شدن آنها جلوگیری کرد.

ادغام برنامه به برنامه

 

سازمان‌هایی که به دنبال پردازش end-to-end و دید همه جانبه در فرآیندهای حیاتی کسب و کار خود هستند، اهمیت بسیار زیادی برای یکپارچه‌سازی application-to-application قائل هستند و دائم در حال تلاش برای رسیدن به این یکپارچه‌سازی هستند.

حال هر چقدر بتوان این یکپارچه‌سازی را سریع‌تر و چابک‌تر انجام داد، مزیت بزرگی برای این سازمان‌ها محسوب می‌شود. با استفاده از گذرگاه سرویس ‌های سازمانی (ESB) به راحتی می‌توان این دغدغه مهم را مرتفع نمود.

یکپارچه سازی وب سرویس ها توسط تیم پلتکو

  • تعیین نیازمندی هانیازمندی های سازمان شما برای یکپارچه سازی وب سرویس ها توسط تیم پلتکو بررسی می‌شود. این نیازمندی‌ها ممکن است شامل کاهش هزینه‌ها، بهبود کیفیت، افزایش امنیت و افزایش قابلیت اطمینان باشد.
  • طراحی و پیاده سازیدر این مرحله، یک طرح برای یکپارچه سازی وب سرویس ها تهیه می شود. این طرح شامل تعریف خدمات وب سرویس مورد نظر، تعریف پروتکل های ارتباطی و تعریف روش های امنیتی مورد نیاز است سپس خدمات وب سرویس های مورد نظر پیاده سازی می‌شوند.
  • تست و بازاریابی تست و ارزیابی: در این مرحله، خدمات وب سرویس های یکپارچه شده تست و ارزیابی می شوند. این تست ها شامل تست عملکرد، تست امنیت و تست قابلیت اطمینان است.
  • پشتیبانی نگهداریپشتیبانی و نگهداری: در این مرحله، خدمات وب سرویس های یکپارچه شده پشتیبانی و نگهداری می شوند. این پشتیبانی شامل بررسی عملکرد، رفع خطاها و به روز رسانی های لازم است.

همین حالا شروع کن !

ما در پلتکو آماده کمک کردن به شما هستیم

2 دیدگاه

  • سلام تمامی نرم افزار های قدیمی امکان اتصال دارند ؟ هیچ نرم افزاری با مشکل اتصال روبرو نمی شود ؟

    • سلام و عرض ادب

      اغلب ESB ها قابلیت اتصال به پایگاه‌داده‌ها را دارند. از این رو جهت اتصال به سامانه‌های قدیمی که تحت وب‌ نیستند و API ارائه نمی‌دهند می‌توان به طور مستقیم به دیتابیس آنها کوئری زد و آن کوئری را به صورت یک وب‌سرویس استاندارد و امن پروکسی نمود و به دست بهره‌بردار رساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *